Valdemarsvik har bestämt sig för att bli NyföretagarCentrum-kommun genom att kroka arm med Söderköping. Jag är glad över att ha bidragit till detta,

– Valdemarsvik ligger på topp elva i hela Sverige över mest företagsamma kommuner. Att erbjuda rätt nätverk, utbildning och rådgivning till nyföretagare är fundamentalt viktigt för oss. Därför är vi jätteglada att kunna göra det med hjälp av NyföretagarCentrum framöver, säger Valdemarsviks näringslivsutvecklare Sarah Åkerblom.

NyföretagarCentrum Söderköping ändrar under våren sina stadgar till att bli NyföretagarCentrum Söderköping Valdemarsvik. Men man har redan uppdaterat webbplatsen och börjat erbjuda valdemarsviksborna rådgivning och utbildning.

– Det är mycket roligt att vi nu kan växa. Vi har redan börjat med gemensam start-eget-kurs, ”Steget till eget”, och lokal rådgivning i Valdemarsvik. Nu jobbar vi vidare med rekrytering av lokala samarbetspartner, säger Åke Rolf, verksamhetsledare för NyföretagarCentrum Söderköping Valdemarsvik.

Själv tycker jag det är mycket roligt att ha bidragit till att NyföretagarCentrum nu täcker 230 av Sveriges 290 kommuner. Processen i Valdemarsviks kommun gick mycket snabbt med total uppbackning från den S-C-V-styrda kommunens ledande politiker och tjänstemän.

Jörgen Bengtson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *