Resan fortsätter efter bilinbrottet den 18 januari 2023 utanför Torrevieja, då vi blev bestulna på alla våra personliga tillhörigheter utom mobiler, betalkort och körkort.

Vi är inne på den annorlunda hemresans dag sex.

Färden har gått genom Nordtyskland, Danmark via Stora Bältbron och till Stockholm, dit vi kom efter midnatt. Resans dagsetapp var 1 100 kilometer. Allt har gått bra.

Den nya Ipaden, som vi tack vare vår tyska väninna i lördags kunde köpa med institutionsrabatt, har varit en räddare i nöden. Vi har läst tidningar, arbetat med webbplatser och uppdaterar vår många kalendrar.

Men mycket kan vi inte göra förrän vi har datorer igen, oklart när. Det blir mycket provisorium innan vi har nya Macar med gamla program på plats, det vill säga en fungerande infrastruktur. Som tur är har vi mycket lagrat i molnet, men åtskilligt är förlorat för alltid. Vi har lärt oss en läxa: säkerhetskopiera allt alltid!

Sedan har vi massor av andra problem att hantera: nycklar, pass, diverse kort (dock ej betalkort), mejl, glasögon, bilens sanering, tre försäkringsbolag…

Bilden visar vår fjärde laddning i dag (Mantorp). Laddpauserna har precis räckt till frukost (Ionity Brokenlande Ost), lunch (Ionity Nyborg), vila (Tesla Markaryd), middag (Ionity Mantorp) och vila (Ionity Södertälje).

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *