Kryssa en gedigen EU-motståndare

Debattinlägg publicerat i bland annat Arbetarbladet 3 september 2014

Vi som röstade mot svenskt EU-medlemskap och EMU/euro-inträde har fått mer rätt än vi kunde ana.

När jag drev personvalskampanj som EU-motståndare i vårt första EU-parlamentsval 1995, trodde jag inte att vi motståndare skulle få så rätt som vi nu fått.

Häromdagen (26 augusti) förkunnade Dagens Industri: ”Utklassning: Sverige–EMU 6-0”. DI radar upp de sex matcher, där kronan och Sverige besegrat euron och Euroland:

1. ”BNP-tillväxten är långt högre i Sverige.”

2. ”Sysselsättningsökningen i Sverige är unik.”

3. ”Arbetslösheten har ökat mer i euroområdet.”

4. ”Statsskulden faller i Sverige, medan den accelererar i EMU.”

5. Högre näringslivsranking för Sverige.

6. Bättre livskvalitet i Sverige.

Sverige mår bra – men även Europa och världen mår bra – av att Sverige för en självständig och ansvarskännande ekonomisk politik. En förutsättning för detta är den egna valutan. 

Centerpartiet har tagit ett unikt ansvar för Sveriges ekonomi: först i samarbetet med regeringen Persson (S) i saneringen av statsfinanserna; därefter under åtta år som regeringsparti. Centerpartiet är också enda borgerliga parti, som är motståndare till svensk EMU- och euro-anslutning och därmed har full trovärdighet i sin ekonomiska politik.

Som väljare avgör du i riksdagsvalet – men också i landstings- och kommunvalen – om du vill ha en fortsatt stark svensk ekonomi, en självständig svensk krona och ett nej till att Sverige blir en delstat i en framväxande EU-stat.

Lägg din röst på ett parti som är mot euron som Centerpartiet.

Men nöj dig inte med det, utan kryssa också en gedigen EU-motståndare i de tre valen. Kryssa en EU-motståndare som är att lita på.

Jag är beredd att axla ansvaret och bjuda EU starkt motstånd i den överstatlighet EU tvingar på Sverige. Detta EU-motstånd behövs mer än någonsin, både i riksdag, landsting och kommun.

JÖRGEN BENGTSON (C)
Enånger, Hudiksvall
redaktör/företagare
kandidat till riksdag, landsting och kommun för Centerpartiet