Hälsingetidningarna fokuserar i dag på elbilar och besparingen, som elbilen innebär, med mig som expert.

De fyra hälsingetidningarna – HT, Ljusnan, Kuriren och Ljusdals-Posten – har samma reportage om elbilar och intervju med mig som elbilsexpert.

Jag uttalar mig bland annat om att höga bränslepriser snabbar på övergången till elbilar, att verkligheten har slagit prognoserna om elbilsförsäljning gång på gång och att det viktiga när man jämför priser på elbilar och fossilbilar är att se totalkostnaden.

– Den utgörs dels av andrahandsvärdet när du vill sälja, att bilarna i princip är skattefria, att de inte kräver några oljebyten och är billiga i drift om du kan ladda hemma, säger jag i intervjun.

Jag sa också till journalisten att du tjänar på lågt bränslepris för elbil, även om du inte kan ladda billigt hemma, och att servicekostnaden är mycket lägre på en elbil.

Jag berättar också att vi kört från Hudik till Spanien, 400 mil enkel resa, med elbil ”utan några som helst problem att snabbladda längs vägen” genom att vi har Tesla, som har eget laddnätverk. Jag efterlyser också att andra biltillverkare än Tesla måste ta större ansvar för laddinfrastrukturen.

Jörgen Bengtson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *