Paketleverantören DHL, som konkurrerar främst med Postnord och Schenker, börjar leverera paket i Stockholm med elfordon.

DHL Express börjar nu köra med tio eldrivna kurirbilar i Stockholm innerstad. Bilarna ska laddas med grön el från solpaneler på taket till DHL:s terminal i Västberga i sydvästra Stockholm.

Paketleveranserna sker med tio stycken Volkswagen E-Crafter, som har en räckvidd på strax över tio mil på en laddning. Med det blir det möjligt att köra det som brukar kallas ”sista kilometern” av transporten på el.

DHL har större planer på att elektrifiera sina leveranser, enligt DHL:s webbplats. Målet är att 60 procent av företagets fordon ska vara eldrivna till 2030. Tjugo år senare vill DHL att hela företagets verksamhet ska vara klimatneutralt.

Som ett steg i det ska det DHL även sättas in eldrivna kurirbilar i Göteborg, Malmö och Örebro. Någon tidsplan för den satsning nämns däremot inte.

Nu väntar vi på Hälsingland, Gästrikland och resten av landet får elektrifierade paketleveranser, för inte ska väl Sverige som helhet behöva vänta till 2030, än mindre än längre!

https://elbilen.se/…/dhl-borjar-leverera-paket-med…/…

Jörgen Bengtson

Inlägget uppdaterat 18 oktober 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *