Svenska Turistföreningen (STF) fick en mycket tuff resa under coronapandemin, men vände den till sin fördel. Föreningen värvade massor av nya medlemmar och har börjat hitta allt flera smultronställen som blir STF-boende. Vår verksamhet – Kungsgården Långvind – är sedan maj 2012 STF-ansluten. Vi öppnade 2010 som rum och frukost (bed and breakfast).

Fredrik Söderström, en av STF:s högsta chefer, gästade STF Hudiksvall Kungsgården Långvind i dag. Vi hade många givande samtal och kände än mer att STF är rätt organisation och boendekedja att ingå i.

Fredrik Söderström strödde lovord över vår verksamhet, som Agneta Bengtson och jag lapade i oss av. Fredrik är chef för alla anslutna boenden, det vill säga alla hotell och vandrarhem utom de få boenden som STF driver själv.

För några månader hade vi besök av STF:s generalsekreterare, Maria Ros Hjelm.

I söndags satt hon i TV 4 Nyhetsmorgon och berättade om sina smultronställen. Ett av dem var Kungsgården Långvind…

STF Kungsgården Långvind och Långvindsbruk fick över en minut och fem filmsnuttar på bästa sändningstid. Maria Ros Hjelm pratar om Långvinds fantastiska järnbruks- och kulturmiljö, om boendet som har ”frukost med extra guldkant”, hyr ut havskajaker och cyklar, men också om Långvinds kapell och möjligheten till vandringar i området.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Inlägget uppdaterat 4 oktober 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *