Nu har vi varit hemma i drygt fem veckor efter bilinbrottet den 18 januari 2023 utanför Torrevieja. Då blev vi bestulna på alla våra personliga tillhörigheter utom mobiler, betalkort och körkort.

Nu har vi äntligen fått ordning på vardagen. Vi har kommit i kapp med allt som hamnat på efterkälken – utom hemförsäkringen som återstår.

I dag blev det klart med det sista på bilförsäkringen. Vi har bokad tid på plåtverkstad för att ordna lackskador på de två dörrarna på höger sida, som blev skadade vid bilinbrottet. Självrisken var 1 500 kronor, så det blir ersättning för det mesta som rör bilen.

I kväll skickade vi också in anspråk på stulet resgods. Efter bilinbrottet hade vi bara kläderna vi stod i plus mobil med kontokort och körkort i fickan. Det blev åtskilliga inköp på vägen hem, som dessutom tog flera dagar längre på grund av längre resväg, verkstadsbesök för att byta rutor och inköp för att klara hemresan.

Det blev noll kronor i ersättning på företagsförsäkringen för stulna datorer och Ipad. Det var ”stöldbegärlig egendom”, som man inte får någon ersättning för om egendomen ligger i en parkerad bil.

Hemförsäkringen vet vi inte så mycket om. Vi håller på att sammanställa våra krav. Sedan återstår att se om det blir någon ersättning…

Till sist nycklarna. Vi förlorade två uppsättningar med nycklar. För min del fick jag de sista nycklarna i lördags. Då hade jag ersatt tolv stulna nycklar med tre nya huvudnycklar och nio ”gamla“ nycklar.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *