Någon har kallat mig för ”julbordsmaratonlöpare”.

Det må vara hur det vill med det påståendet. I dag gick jag i alla fall i mål i årets ”julbordslopp”. Till min egen förvåning blev det tio julbord i år, men då har jag räknat med två jultallrikar och en matig julsmörgås.

De andra sju julborden var dock ”riktiga” julbord, som krävde sina sju turer.

Årets julbord blev naturligtvis det bästa och mest välsmakande, för det stod hustrun Agneta för.

Agneta och jag började den 27 november med ett gemensamt julbord på Bergmans Fisk, Norrsundet, och slutade med ett gemensamt julbord på juldagen – med min äldsta dotter som gäst – i vår lägenhet på Bondegatan i Stockholm. Julbordscirkeln är sluten för i år.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Inlägget uppdaterat 28 december 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *