Uppmaningen är mycket kort: Vaccinera dig!

Bakom uppmaningen står alla ledande förtroendevalda i Hudiksvalls kommun: kommunfullmäktiges presidium, där jag ingår, alla gruppledare samt alla ordförande för nämnder och styrelser.

Bakgrunden till uppropet är den extremt höga smittspridningen i Gävleborg och en fortsatt hög andel ovaccinerade eller inte fullt vaccinerade.

I uppropet från den 27 december, som kommunen berättar om på sin webbplats och Hudiksvalls Tidning på sin förstasida, står att läsa:

”Smittspridningen är extremt hög i hela Gävleborg.

Hälften av alla tester just nu är positiva, vilket motsvarar över 6 800 fall per vecka.

Hittills har 571 000 doser vaccin givits i länet. Men fler måste vaccinera sig om vi ska få stopp på pandemin. Och så småningom kunna återgå till en mer normal tillvaro och göra saker vi längtat efter nu i två år.

Vaccin minskar risken för allvarlig sjukdom och död. Särskilt viktigt är det att du som ännu inte fått den tredje sprutan tar den när du blir erbjuden.

Håll hjärtat varmt! Håll ut! Vaccinera dig!”

Centerpartiets oppositionsråd Caroline Schmidt tog upp frågan om ett grupplededarupprop den 20 januari på den coronapandemininformation ledande politiker får varje vecka. Jag följde upp det veckan efter, med att vi borde få alla ledande förtroendevalda med på ett upprop.

Så blev fallet, vilket jag är mycket glad över. Vi får inte glömma att det är mer än tio gånger fler av de ovaccinerade, som hamnar på iva, och att ovaccinerade står för en mycket hård belastning på sjukvården.

Jörgen Bengtson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *