Jag brukar inte göra reklam för enskilda företag, men ingen regel utan undantag. I onsdags bokade jag tid hos min optiker på Favoptic, som jag sedan gammalt har i Stockholm. Några timmar senare föll höger skalm av.

Nu har jag levt mig igenom två dagar med bara vänster skalm. Det har fungerat så där, men naturligtvis inte varit en hållbar lösning.

I dag strax före klockan 18 hade jag både mina gamla glasögon reparerade och nya på gång. Jag fick glasögonen gratis lagade på Favoptic, fick ny synundersökning till halva priset (pensionärsrabatt) och beställde nya glasögon till lågt pris.

Senast jag var hos optikern (Favoptic) var i augusti 2018. Det har alltså gått 4,5 år sedan sist. Nya glasögon, inklusive synundersökning, kostar strax under 2 000 kr. Om jag går till optikern vart 4,5:e år, som alltså är fallet med nuvarande intervall, blir det 37 kr per månad. Om jag istället skulle gå vartannat år, blir kostnaden 83 kronor per månad.

Jag vill speciellt tacka optikern, Pär-Håkan Karlsson, som gjorde undersökningen. På övertid och utan kostnad reparerade han sedan glasögonen. Jag lämnade Favoptic strax före klockan 18 i dag, fredag, som mycket nöjd kund.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *