Dag 4, 4 mars 2022: Perpignan–Portmán: 87 mil

Äventyret med vår Tesla Model Y LR når sitt mål på dag fyra.

Vi lämnade Hôtel de la Loge i centrala Perpignan klockan 8.43 – och höll aldrig på att ta oss ur parkeringsgaraget; p-biljetten var borta och bilen för stor. Men med Agnetas utmärkta franska klarade vi av biljettmalören. Bilens storlek i små garage har vi börjat lära oss att hantera. Vi nådde slutmålet, sydspanska Portmán klockan 22:14.

Frukosten var än mer distinkt fransk i Perpignan än Luxemburg, i princip bara sötsaker och vitt bröd, även om det fanns yoghurt, ost och skinka i ett kylskåp. Ett positivt frukostinslag var apelsiner och juicepress, vilket gav dagen en extra bra start.

Resan blev längre än planerat, för vi ville äta lunch vid havet, vilket vi gjorde i den lilla staden Cambrils. Dessutom körde vi bort oss i mörkret, när vi närmade oss vår utländska hemmaplan, Portmán i Sydspanien.

Restid, inklusive laddtid och cirka två timmar extra för turen till Cambrils, var 13:30 timmar.

Kartan visar vägen vi körde och var vi laddade, men siffrorna stämmer inte med laddtiderna.

Vi tar vanligen lite längre pauser, även om vi denna dag höll oss mer till Teslas rekommendationer om laddtider än tidigare. För första gången var det nästan fullt på en laddstation; under en kort tid var bara en av åtta laddplatser lediga i Valencia.

Vi laddade genomgående på Teslas supercharger (SUC): spanska Girona, L´Aldea och Valencia.
Förutom laddkostnader, betalade vi en mindre summa för franska och spanska vägtullar, 98 kronor.

Dagsresan gick bra. Det var vår kortaste hittills, även om vi kom fram relativt sent av skälen ovan. I dag körde jag huvuddelen av sträckan.

Jag hade under våra första tre dagar svårt att hinna med mina dagliga promenader på minst 10 000 steg. Men i dag räckte laddpauserna och besöket i Cambrils för att ge rätt steg i benen.

Vi använde alltså laddpauserna denna dag till att sträcka ordentligt på benen. Det blev lunch i form av tvårättersmiddag i Cambrils, då bilen inte fick några elektroner, och en kort fika under laddpausen i Valencia.

Fotografierna från etappen dag 4 visar frukost i Perpignan, skylt i Perpignan som visar tvåspråkigheten (franska och katalanska), lunch i Cambrils och laddstationen i Valencia.

I morgon kommer en avslutande rapport om resan Hudiksvall–Sydspanien, dag 5.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *