Vladimir Putin har sina ”nyttiga idioter” eller rent av själsfränder i svenska vänstertidningen ETC. I en ledare säger ETC:s ledarskribent Kajsa Ekis Ekman att en av Ukrainas ledande tidningar har nazikopplingar. Hon och ETC agerar som rysk propagandist.

ETC hävdar att den viktiga tidningen Kyiv Independent har nazistkopplingar och att reportar på tidningen går i USA:s ledband.

Tråkigt att en viktig röst i mediekören är en putinröst istället för en reservationslös försvarare av Ukrainas frihet, demokrati och självständighet. När Ryssland anfaller, terroriserar och våldtar detta europeiska land behöver de flera vänner och inte fiender.

Senare under dagen bryter ETC samarbetet med sin ledarskribent Kajsa Ekis Ekman – men inte på grund av vad hon skrivit! Hon får sparken för att hon i sociala medier skriver att den statliga ryska tv-kanalen Russia Today är något annat än en propagandacentral.

ETC skämde ut sig med ledaren av Kajsa Ekis Ekman – och fortsätter att skämma ut sig, när tidningen inte klart och tydligt tar avstånd från ledaren.

Jörgen Bengtson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *