I går fick jag fjärde vaccinationen mot covid-19.

Jag känner mig privilegierad, som får sprutan i ordnad form (dessutom på en obokad tid), i en region (Gävleborg) som har ett välordnad vaccinationsprogram och i ett land som har doser till alla.

De som ännu inte tagit sina påfyllnadsdoser, eller inte börjat vaccinera sig alls, gör det! Vaccination mot covid-19 räddar liv, skonar hälsa och minskar belastningen på vården. Det är både egenintresse och solidaritetshandling i ett.

För den som undrar över mitt batchnummer på bilden:

Kortet är bara en påminnelse. Vaccinationen skrivs in i vaccinationsregistret i direkt anslutning till att jag fick sprutan. Fjärde sprutan ska man ta från fyra månader efter den tredje sprutan. Jag utesluter inte – sagt till den som väntar med fjärde sprutan – att det kan behövas en femte påfyllnadsdos hösten 2022.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *