Den 17 mars fyller jag år, detta år liksom 67 tidigare. Man känner sig väldigt hyllad och uppskattad på födelsedagen, med Facebook, Linkedin och mejl – men också i verkliga livet.

I år blev det cirka 600, som jag tackade på Facebook. Sedan tillkommer det alltid eftersläntrare när man tackar.

Jag har försökt tacka alla personligt på Facebook, men jag skickar ut ett allmänt ”tack och bock” även i denna kanal.

För den som tror att det är dags för pension vid fyllda 68 år, kan jag meddela att jag för ett år sedan trappade ner till drygt heltid. Jag tänkte få mer tid till politiken, driften av vår boende- och konferensanläggning och ideella uppdrag.

När jag sedan plötsligt lämnade alla politiska uppdrag efter valet 2022 – sedan Hudiksvalls kretsstyrelse och Gävleborgs distriktsstyrels inom Centerpartiet förklarat mig ”persona non grata” – ser jag fram mot ”bara” heltid med Boende och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind, lite konsultuppdrag och ideella uppdrag. För den som vill läsa mer om varför jag lämnade politiken, har jag skrivit artikeln Lämnar alla politiska uppdrag för C (27 september 2022) och Sista gången med fullmäktige (27 september 2022),

Sedan finns det mycket annat vid sidan av arbete, som nu får mera tid. I kväll blev det en trevlig trerättersmiddag på grekisk restaurang i Stockholm. I mitten av april åker vi på en tiodagarstur till vårt paradis Portmán i Sydspanien; den här gången med flyg efter bilinbrottet på vår väg hem i januari 2023, som jag skrivit många artiklar om, senast Dag 17–36: Försäkringsbolag och nycklar.

Jörgen Bengtson
Foto: Agneta Bengtson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *